10 më të bukurat: Nga të gjithë parametrat estetikë, ato janë femra me tipare të përsosura të fytyrës!

Kur shkenca dhe estetika bashkohen, lind kjo zgjedhje

Besohet se një fytyrë e përsosur është ajo që është plotësisht simetrike, domethënë me të cilën të dy anët e fytyrës janë plotësisht të njëjta.

Kjo formulë bukurie përfshin shumë matematikë dhe të dhëna të sakta. Sa më shumë të jenë simetrike anët e fytyrës, aq më i bukur konsiderohet person, transmeton Telegrafi.

Shumë skulptorë dhe artistë të Rilindjes, si Da Vinci, Michelangelo dhe Raphael, përdorën raportin e artë për të arritur ekuilibrin dhe harmoninë në veprat e tyre.

Para së gjithash, fytyra e një personi të bukur duhet të jetë afërsisht 1.6 herë më e gjatë se e gjerë.

Së dyti, distanca midis vijës së ballit dhe pjesës së poshtme të mjekrës duhet të ndahet në 3 pjesë të barabarta.

Përfundimisht, ka disa përmasa të tjera që mund të ndikojnë në joshjen tonë – për shembull, gjerësia e syve duhet të jetë e barabartë me distancën midis syve.

VIDEO:

Dr. Julian de Silva studioi fytyrat e zonjave të famshme dhe këtu janë rezultatet që ai arriti.

Këto zonja janë më të afërtat me përsosmërinë:

Bella Hadid – 94.35%

 

Beyoncé – 92.44%

Amber Heard – 91.85%

Ariana Grande – 91.81%

Taylor Swift – 91.64%

Kate Moss – 91.05%

Scarlett Johansson – 90.91%

Natalie Portman – 90.51%

Katy Perry – 90.08%

Cara Delevingne – 89.99%

/Telegrafi/

The post 10 më të bukurat: Nga të gjithë parametrat estetikë, ato janë femra me tipare të përsosura të fytyrës! appeared first on Telegrafi.