13 mijë qytetarë të vaksinuar në zonat e banuara me serbë

Vaksinimi

Që nga fillimi i imunizimit, janë vaksinuar rreth 13 mijë qytetarë nga zonat e banuara me shumicë serbe në Kosovë. Me ndihmën e shtetit të Serbisë dhe të ashtuquajturës Zyrë për Kosovë , imunizimi po kryhet në tre pika, në Rashkë, Bujanoc dhe Kurshumli.

VIDEO:

Për vaksinim gjatë kësaj jave, numri më i madh i qytetarëve kanë aplikuar deri më tani, dhe ka mjaft vaksinë dhe të gjithë ata që aplikojnë mund të zgjedhin se cilën vaksinë dëshirojnë të mbrojnë veten nga koronavirusi nga institucionet shëndetësore në Mitrovicën Veriore, Graçanicë dhe Pasjan.

Zlatan Elek, drejtor i qendrës mjekësore në veri të Mitrovicës për Kosovo Online, thotë se vaksinimi po shkon shumë mirë, dhe vetëm këtë javë, 150 punëtorë shëndetësorë do të marrin vaksinën, transmeton Klan Kosova.

“Vaksinimi në veri të Kosovës filloi kur nisi edhe në të gjitha vendet e tjera në Serbi. Deri më tani, më shumë se 4,000 njerëz në veri të Kosovës janë vaksinuar. Që nga kjo javë, vaksinat ‘Sputnik V’ janë në dispozicion për ne. Ne kanë informacione që gjatë kësaj jave të vaksinohen 150 punëtorë shëndetësorë, që do të thotë se interesimi është shumë më i lartë sesa kishim gjatë javëve të mëparshme “, thotë Elek.