23-vjetori i Betejës së Kaqandollit

beteja e Kaqandollit

Sot mbushen 23 vjet nga beteja e Kaqandollit.

VIDEO:

Beteja e Kaqandollit është njëra ndër betejat më të lavdishme të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, jo vetëm në Llap, por në tërë Kosovën.

Ajo ishte beteja e parë frontale në Llap që e zhvilloi UÇK-ja kundër forcave serbe.

Gjatë kësaj beteje treditore nga radhët e UÇK-së ranë shtatë dëshmorë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës: Bekim Maliqi, Bekim Lushaku, Naim Zhegrova, Fadil Sejdiu, Habib Zeka, Islam Rekaliu dhe Selim Rekaliu