400 pacientë me Covid-19 në oksigjeno-terapi

Covid-19

Bazuar në raportet e datës 5 maj 2021 nga klinikat COVID të QKUK-së dhe spitalet e përgjithshme, janw duke u trajtuar 550 pacientw nga Sars-Cov-2, 441 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 32 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 400 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë

Në QKUK janë të shtrirë 226 pacientë

VIDEO:

12 prej tyre në gjendje të rënduar

163 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë
179 me oksigjeno-terapi
Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave
Klinika Infektive, 98 pacientë
Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 30 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 80 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 12 pacientë + 1 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive
Klinika e Pediatrisë, 2 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 4 paciente

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 324 pacientë

18 prej tyre në gjendje të rënduar
278 të konfirmuar pozitivë
221 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit, 51 pacientë
Spitali i Gjakovës, 69 pacientë
Spitali i Pejës, 77 pacientë
Spitali i Gjilanit, 36 pacientë
Spitali i Ferizajt, 41 pacientë
Spitali i Mitrovicës, 38 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 12 pacientë