49 pacientë me COVID-19 që po trajtohen në spitale janë në gjendje të rëndë

Shërbimi Spitalor, Klinik dhe Universitar i Kosovës njoftoi të mërkurën se 779 pacientë të infektuar me Coronavirus po marrin trajtim mjekësor në klinikat e QKUK-së dhe spitalet e përgjithshme.

Sipas njoftimit, 659 prej tyre janë në oksigjeno-terapi dhe 49 në gjendje të rënduar shëndetësore, në kujdes intensiv mjekësor.

VIDEO:

Aktualisht në Klinikën Infektive janë 92 pacientë, Klinika Infektive II (Mjekësi Sportive) ka 60 pacientë, Klinika Infektive III (Interno) ka 44 pacientë, Klinika e Pulmologjisë ka 80 pacientë, Mjekimi Intensiv COVID-19 dhe Mjekim Intensiv në Klinikë Infektive kanë 29 pacientë, Klinika e Gjinekologjisë ka 6 pacientë dhe Klinika e Pediatrisë ka 3 pacientë.

Ndërkaq, në spitalet rajonale renditja është si vijon: Spitali i Prizrenit ka 105 pacientë, Spitali i Gjakovës 59 pacientë, Spitali i Pejës 132 pacientë, Spitali i Gjilanit 65 pacientë, Spitali i Vushtrrisë 14 pacientë, Spitali i Mitrovicës 39 pacientë dhe Spitali i Ferizajt 51 pacientë./Insajderi.com