A është e cilësisë së mirë nafta në Kosovë? – Ja çka thonë analizat

<!–

–>

Nafta në Kosovë “është e cilësisë së mirë” sipas analizave që bëhen në laboratorë

VIDEO:

Kosovarët furnizohen me naftë të cilësisë së mirë.

Kështu thotë, Naim Mahmutaj, nga laboratori “Kosova Lab”, i cili bën analiza të naftës dhe derivateve të saj.

“Laboratori ynë është i akredituar dhe mostrat që ne testojmë vinë nga institucionet shtetërorë dhe në disa raste edhe nga kompanitë private. Në bazë të mostrave që ne testojmë në pjesën më të madhe cilësia e karburantit të lëndëve të naftës është e mirë”, është shprehur Mahmutaj për Portofol në Klan Kosova FM.

“Në pjesën e dytë të vitit që shkoi ka pasë një pjesë të madhe të pikave të shitjes që ju është marrë mostra dhe i kemi testuar ato. Rezultatet tregojnë kryesisht se cilësia është e mirë”.

Kur fjala është për matjen e cilësisë ai ka treguar se ajo bëhet në bazë të disa parametrave që shkojnë deri në 15 sish.

Mahmutaj ka përmendur se ngjyra e karburantit nuk është përcaktues për matjen e cilësisë.