AAK-ja del kundër ndryshimit “me nguti” të Ligjit për Zgjedhje

Besnik Tahiri

Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës ka dalë kundër ndryshimit të Ligjit për Zgjedhje, të nisur nga Lëvizja Vetëvendosje.

VIDEO:

Të premten, Kryesia e Kuvendit vendosi të kërkojë nga Qeveria të paraqesë mendimin lidhur me nismën legjislative për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje të Përgjithshme në Kosovë dhe të përgatisë deklaratën e ndikimit buxhetor dhe atë për përafrim me legjislacionin e BE-së për këtë projektligj. E gjithë kjo u iniciua nga VV-ja, në ditën kur pritej që të mbahej seanca parlamentare për zgjedhjen e presidentit.

Me ndryshimet, parashihet që diasporës t’i mundësohet votimi në ambasada dhe konsullata në shtetet ku jetojnë.

“Sapo u informuam se në mbledhjen e kryesisë pa prezencën e shefave të grupeve parlamentare është marrë vendim që në seancën e orës 17:00 të bëhet amendamentimi i Ligjit për Zgjedhje. Është e papranueshme që në rrethana kur ky ligj absolutisht nuk është prioritet, të ballafaqohet me ndryshim të tillë. Kjo e vërteton arrogancën e numrave. A nuk kemi prioritete të tjera? A nuk e kemi prioritet sjelljen e vaksinave? AAK-ja e kundërshton me ngulm dhe mendojmë që Ligji për Zgjedhjet me u sjellë me kaq nguti e konfirmon një qasje totalitare e dominuese”, ka thënë Besnik Tahiri, shef i Grupit Parlamentar të AAK-së, në një konferencë për media