Aleati i Trumpit, Tom Barrack do të gjykohet si agjent i një qeverie të huaj

Tom Barrack, një ish këshilltar i ish-presidentit Donald Trump, u akuzua të martën për lobim të jashtëligjshëm të huaj në emër të Emirateve të Bashkuara Arabe për atë që prokurorët federalë në Brooklyn e përshkruan si një përpjekje për të ndikuar në pozicionet e politikës së jashtme si të fushatës presidenciale 2016 të Trump ashtu edhe administrata pasuese hyrëse.

Barrack është akuzuar në një akuzë prej shtatë pikash për veprimin si agjent i Emirateve të Bashkuara Arabe midis prillit të vitit 2016 dhe prillit 2018.

VIDEO:

Ai gjithashtu akuzohet për pengim të drejtësisë dhe bërje të deklaratave të rreme agjentëve federalë të zbatimit të ligjit, raporton cnn.

Barrack ishte kryetari i Komitetit përurues të Trump, dhe ndërsa disa nga sjelljet e akuzuara kanë të bëjnë me tranzicionin presidencial, duket se nuk ka lidhje me festimet inauguruese.

Sipas aktakuzës, Barrack dhe dy burra të tjerë u akuzuan të martën – Matthew Grimes nga Aspen, Colorado dhe Rashid Sultan Rashid Al Malik Alshahhi, një shtetas i Emirateve të Bashkuara Arabe – kapitalizuar në statusin e Barrack si një këshilltar i jashtëm i lartë i fushatës Trump për të “avancuar” interesat e dhe sigurimit të informacionit për Emiratet e Bashkuara Arabe ndërsa njëkohësisht nuk arritën të njoftojnë Prokurorin e Përgjithshëm se veprimet e tyre ishin ndërmarrë në drejtim të zyrtarëve të lartë të Emirateve të Bashkuara Arabe.

Barrack ishte direkt dhe indirekt në kontakt me udhëheqjen e lartë të Emirateve të Bashkuara Arabe, sipas akuzave, dhe ai i referohej Alshahhi si “arma e tij e fshehtë” për të promovuar agjendën e saj të politikës së jashtme në Amerikë. /Telegrafi/

The post Aleati i Trumpit, Tom Barrack do të gjykohet si agjent i një qeverie të huaj appeared first on Telegrafi.