BE: Ne nuk do ta ndjekim vendimin e Biden për Ballkanin Perëndimor

BE

Pas deklaratës së Biden mbi zgjerimin e masave emergjente në Ballkanin Perëndimor, BE konfirmoi se nuk do ta ndjekë atë në sanksionet e paralajmëruara.

VIDEO:

Me rastin e dekretit të Presidentit të SHBA, Joseph Biden, për zgjerimin e masave emergjente në Ballkanin Perëndimor, ata thonë në Bruksel se BE ka detyrimet e saj ndaj partnerëve në rajon dhe se sanksionet nuk janë pjesë e politikës aktuale evropiane në Ballkanin Perëndimor.

“Angazhimi ynë në rajon është shumë i fortë. Bisedimet rreth sanksioneve të mundshme nuk janë në rendin e ditës. Çdo vendim mbi këtë duhet të merret unanimisht nga të gjitha vendet anëtare. Për momentin, kjo nuk po diskutohet kur bëhet fjalë për partnerë në Perëndimin Ballkan”, tha zëdhënësi i BE-së, Peter Stano.

I pyetur nga media në Bruksel për të komentuar mbi nënshkrimin e Biden të një dekreti për zgjatjen e sanksioneve të SHBA ndaj individëve dhe organizatave nga Ballkani Perëndimor në mënyrë që të “sigurojë stabilitetin dhe sigurinë në rajon”, Stano tha se BE nuk komenton mbi vendimet e administratës amerikane dhe ka politikën e vet.

Ai kujton se angazhimi ndaj rajonit është një nga pikat themelore të agjendës së BE-së, si dhe bisedimet e rregullta zhvillohen me udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor mbi problemet e rajonit.