Biden do të zhbllokojë rezervat e naftës për të luftuar çmimet e larta të gazit – lirimi më i madh në histori të SHBA-së

Presidenti amerikan, Joe Biden do të njoftoj lirimin e rezervave emergjente të naftës për të luftuar çmimet e larta të energjisë përpara sezonit të ngarkuar të udhëtimeve të pushimeve, por do të kalojnë disa javë para se fuçitë të dalin në treg.

Departamenti i Energjisë do të lirojë 50 milionë fuçi naftë nga Rezerva Strategjike e Naftës, sipas Shtëpisë së Bardhë – lirimi më i madh nga rezerva në historinë e SHBA-së, sipas një zëdhënësi të Shtëpisë së Bardhë.

Lirimi synon të adresojë mungesën e furnizimit me naftë në mbarë botën, por efekti i tij aktual mund të jetë i kufizuar, raporton cnn.

VIDEO:

Në vitin 2019, përdorimi i naftës në SHBA ishte mesatarisht rreth 20.5 milionë fuçi naftë në ditë dhe në vitin 2020, SHBA-ja përdorte mesatarisht rreth 18.1 milionë fuçi në ditë, sipas Administratës së Informacionit të Energjisë të Departamentit të Energjisë. EIA raporton se përdorimi i naftës ishte më i ulët në vitin 2020 për shkak të pandemisë COVID-19.

Fuçitë e naftës të përfshira në njoftimin e së martës nuk do të dalin në treg deri në “fund të dhjetorit, në varësi të lëvizjes së tregut”, sipas një zyrtari të lartë të administratës.

Ky publikim do të jetë në koordinim me disa vende të tjera, duke përfshirë Kinën, Indinë, Japoninë, Republikën e Koresë dhe Mbretërinë e Bashkuar. Zyrtarët besojnë se përpjekja e koordinuar mund të ketë më shumë efekt në uljen e çmimeve të gazit.

Ndryshe, deri të premten, kishte 604.5 milionë fuçi naftë në Rezervat Strategjike të Naftës. /Telegrafi/

The post Biden do të zhbllokojë rezervat e naftës për të luftuar çmimet e larta të gazit – lirimi më i madh në histori të SHBA-së appeared first on Telegrafi.