Bitcoin sapo pastroi një pengesë tjetër – por akoma mund të has në pengesa

Në një lëvizje historike, El Salvador është bërë vendi i parë që miratoi Bitcoin si një formë ligjore e pagesës. Por ende ka shumë presion mbi kriptovalutën.

Një shumicë e ligjvënësve kanë miratuar një propozim nga presidenti salvadorian, Nayib Bukele që do të lejojë Bitcoinin të përdoret si mjet ligjor në vend së bashku me dollarin amerikan. Ligji thotë se “të gjithë agjentët ekonomikë do të pranojnë Bitcoin si një formë pagese kur ofrohet nga blerësi i një malli ose shërbimi”.

Është një veprim i guximshëm që ka të ngjarë të gëzohet nga adhuruesit e Bitcoinit. Por kjo nuk mund të ndihmojë që çmimet të stabilizohen, me disa strategë që paralajmërojnë që monedha dixhitale mund të zhytet në 20 mijë dollarë, ku ajo tregtohej në dhjetor 2020, raporton cnn.

VIDEO:

Analistët shqetësohen se shkelja e nivelit të rëndësishëm psikologjikisht prej 30 mijë dollarëve mund të jetë “si benzinë në zjarr” për shitjen, transmeton Telegrafi.

Jeffrey Halley, një analist i vjetër i tregut në Oanda, ka paralajmëruar klientët se Bitcoin mund të arrijë 22 mijë dollarë në ditët në vijim nëse shitja vazhdon, ndërsa Rich Ross, një analist teknik në Evercore ISI, mendon se 20 mijë dollarë janë në tryezë nëse monedha dixhitale shkel 29 mijë dollarë.

Lëkundjet e egra të çmimit të Bitcoin po u japin disa investitorëve institucionalë – një forcë gjithnjë e më të rëndësishme në treg.

Menaxheri i pasurisë në Mbretërinë e Bashkuar Ruffer ka dalë nga pozicioni i tij i Bitcoin për frikën rreth fundit spekulativ. Pasi mori një pozicion afërsisht 600 milionë dollarë në nëntor, kur Bitcoin po tregtonte afër 15 mijë dollarë, firma filloi të shiste aksionet e saj në 2021, duke arritur 1.1 miliard dollarë fitim.

Kjo nuk do të thotë që të gjithë janë kthyer në bearish. Firma e Analytics MicroStrategy njoftoi këtë javë se po shet 500 milionë dollarë në bono junk në mënyrë që të mund të blejë Bitcoin shtesë. Dhe Michael Sonnenshein, CEO i Grayscale Investments, më tha në një intervistë të fundit se klientët e tij nuk janë frikësuar nga rënia e çmimeve të kripto.

“Kur investitorët gjejnë periudha kur çmimet çrregullohen ose tërhiqen, ata në mënyrë përfituese do të përdorin ato tërheqje … për të ndërtuar pozicione”, tha Sonnenshein.

Ai pret që fondet e pensionit, kompanitë e sigurimeve dhe investitorë të tjerë profesionistë të vazhdojnë të eksplorojnë Bitcoin si një klasë asetesh. /Telegrafi/

The post Bitcoin sapo pastroi një pengesë tjetër – por akoma mund të has në pengesa appeared first on Telegrafi.