Forumi ekonomik Keiretsu tani edhe në Kosovë – komuniteti global i investimeve

Keiretsu Forum SEE është kapitulli më i ri në familjen e Forumit Keiretsu, i cili mbulon nëntë vende në rajonin e Evropës Juglindore: Shqipërinë, Bosnjë dhe Hercegovinën, Kroacinë, Hungarinë, Kosovën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut, Serbinë dhe Slloveninë.

Përveç partnerëve tanë lokalë në secilin prej vendeve të lartpërmendura, ai përbëhet nga “Private Investors, Angel Investors, Venture Capital Companies, Corporates and Law Firms, Innovation Centers, and Accelerators”, dhe synon të pasurojë ekosistemin në një forum investimesh, jo vetëm për financimin e sipërmarrjeve, por edhe për zgjerimin e biznesit dhe bashkëpunimin ndërkufitar brenda Evropës Juglindore, si dhe globalisht.

VIDEO:

Forumi Keiretsu është një komunitet global investimesh me investitorë të akredituar të kapitalit privat, kapitalistë sipërmarrës dhe investitorë korporata/institucionale.

Fillimisht, forumi u themelua në vitin 2000, në Gjirin Lindor të San Franciskos në Kaliforni nga Randy Williams. Deri më sot, Forumi ka mbi 50 degë në katër kontinente, me një ritëm serioz rritjeje të vazhdueshme.

Thënë kështu, Forumi Keiretsu aktualisht po futet në Evropën Juglindore (SEE) si një ekosistem rajonal i risive dhe sipërmarrjes në zhvillim – duke bashkuar liderë, organizata, sipërmarrës të jashtëzakonshëm dhe mendje të reja novatore që kërkojnë mundësi, të gjithë nën të njëjtën çati – përmes partnerëve tanë vendas në secilin prej vendeve.

Përqafimi i bashkëpunimit ndërkufitar jo vetëm në Ballkanin Perëndimor, por në të gjithë Evropën Juglindore, qëndron në themelin e vetë ekzistencës së kapitullit të Keiretsu Forums SEE.

Përdorimi i talentit lokal dhe i zgjidhjeve novatore për problemet globale do të na lejojë të operojmë me efektivitet dhe efikasitet në lidhje me sipërmarrjen rajonale dhe globale.

Si një përafrim i një rrjeti global investitorësh të akredituar dhe firmave të kapitalit sipërmarrës, mendjet më të ndritura të komunitetit bashkohen për të arritur një bashkëpunim konkret rajonal dhe qasje në financa, duke eliminuar një paradoks të providencës dukshëm të pranishëm – veçanërisht në rajonin e Ballkanit Perëndimor.

Filozofia jonë thelbësore mbetet e lidhur me qëllimin tonë jetësor për të nxitur zhvillimin ekonomik dhe promovimin e eksporteve përmes inovacionit dhe sipërmarrjes – duke eliminuar disa nga problemet më të mëdha me të cilat përballet komuniteti ynë deri më sot. /Telegrafi/

The post Forumi ekonomik Keiretsu tani edhe në Kosovë – komuniteti global i investimeve appeared first on Telegrafi.