Franca po shqyrton mbylljen e shkollave për katër javë

Qeveria franceze

Qeveria franceze po konsideron mbylljen e shkollave për një periudhë prej katër javësh, e cila do të përfshinte një javë mësimi në distancë dhe tri javë pushime, njoftoi sot televizioni BFM.

VIDEO:

Presidenti francez Emmanuel Macron do t’u drejtohet qytetarëve sonte ndërsa vendi pret vendimin e qeverisë për masat e reja për të ndaluar rritjen e rasteve të koronavirusit, njoftoi sot zyra e tij.

Në Francë, disa dyqane jo-thelbësore tashmë janë mbyllur dhe ekziston një kufi se sa larg mund të udhëtojnë njerëzit, dhe ora e ndalimit u vendos në rajonet më të goditura më 20 mars.