Haki Abazi i ashpër me Besnik Bislimin në komision: Po ju bëj pyetje specifike, a keni folur për Asociacionin me kompetenca ekzekutive

Zëvendëskryeministri

Zëvendëskryeministri i parë i Kosovës për Integrim Evropian, Zhvillim dhe Dialog, Besnik Bislimi, është duke raportuar para deputetëve në Komisionin për Punë të Jashtme.

Ndaj të njëjtit ka pasur disa pyetje kryetari i Komisionit, Haki Abazi.

Ai e ka pyetur për vizitën në Bruksel dhe takimin që ka pasur atje me zyrtarë të BE-së.

VIDEO:

Specifikisht, Abazi ka pyetur për Asociacionin me kompetenca ekzekutive e nëse i njëjti është përmendur gjatë vizitës.

Megjithatë, Bislimi fillimisht tha se do të dijë se a do të raportojë vetëm për vizitën në Bruksel apo për procesin e dialogut në përgjithësi.

“Ne po kërkojmë informacion për vizitën në Bruksel, për çështjen e dialogut. Por kjo në parashtesë të saj kërkon një informacion për punën e përgatitjes së asaj për të cilën është biseduar lidhur me dialogun”, është përgjigjur Abazi.

“Nëse ka të bëjë me opinion tim se ku gjendemi në dialog, e tejkalon kjo raportimin tem”, ka thënë Besnik Bislimi.

Megjithatë, këtu të njëjtit iu është kundërpërgjigjur deputeti i LVV-së, që tha se kjo nuk është çështje opinionesh por pyetje specifike.

“Nuk është çështje opinionesh, pyetja ke specifike, a e ka përmendur, a ka thanë se është pranu asociacioni me komptetenca ekzektuive gjatë reflektimit e punës që ka ndodhë në të kaluarën”, tha Abazi.

Bislimi ka shtuar se zyrtarja e BE-së ka folur vetëm për marrëveshjet e arritura deri më tani.

“Prap po them, ajo ka fol qysh është arrit  marrëveshja e parë, e marrëveshja e dytë. Ajo nuk ka fol as për kompetenca as për mugnesë të kompetencave, është shpejgu nga një prej anëtarëve të z.Lajçak në 15 minutat e parë të takimit të dytë”, tha Bislimi.

Haki Abazi tutje e ka pyetur Besnik Bislimin se pse po kërkon që seanca të jetë e mbyllur.

“Nëse ka informata të ndishme, duhet me kërku që seanca me u mbyllë”, ka thënë Bislimi.