Këshilla të ekspertëve për pastrimin e unazës së argjendit, arit ose diamantit

Pavarësisht nëse unaza juaj e fejesës është bërë me një diamant 100 karat ose është blerë në një dyqan argjendarish të përballueshme, një unazë fejese është diçka që me siguri do ta çmoni përgjithmonë.

Por ajo mund të ndotet pak falë punëve të jetës së përditshme, prandaj ekspertët në Hatton-Jewellers treguan se si të pastroni një unazë fejese.

Unazat me diamant kanë për qëllim të zgjasin gjithë jetën, ndaj nëse e neglizhoni do të fillojë të duket e vjetër dhe e veshur me kalimin e kohës. Kozmetikë, parfume, vajra të lëkurës dhe faktorë të tjerë mund të shkatërrojnë unazën dhe gërvishtjet do të fillojnë të shfaqen në shiritin metalik.

VIDEO:

Mos u shqetësoni, ekspertët në Hatton Jewellers kanë gjetur se si të parandaloni që kjo të ndodhë. Ka shumë gjëra që mund të bëni për ta mbajtur unazën tuaj të duket më e re për më shumë kohë dhe për të shmangur nevojën për të marrë riparime.

Robert Cuomo, Drejtor Menaxhues në Hatton Jewellers rekomandon që unaza e fejesës të pastrohet të paktën çdo gjashtë muaj ose profesionalisht ose në shtëpi për ta mbajtur atë të re.

Ju gjithashtu duhet të përdorni presion të butë sesa pastrim me forcë pasi kjo mund të çojë në dëmtime të mëtejshme.

Si të pastroni një unazë fejese diamanti

Merrni një tas të vogël me ujë të ngrohtë dhe përzieni me ndonjë pastrues të butë të lëngshëm. Lani xhevahiret tuaj butësisht me një furçë të vogël të butë dhe kini kujdes që të mos gërvishtni metalin dhe diamantin.

Shpëlajeni unazën plotësisht nën ujë dhe thajeni me një leckë të butë pa garzë.

Si të pastroni metalin prej ari ose argjendi

Njollosja e lehtë në unaza ari ose argjendi hiqet lehtësisht duke përdorur ujë të ngrohtë me sapun dhe ta pastroni butësisht me një furçë dhëmbësh të butë.

Shpëlajeni metalin në ujë të freskët dhe thajeni me kujdes me një leckë të butë pa garzë. Bizhuteritë e argjendit gjithashtu mund të mbahen me shkëlqim duke përdorur një leckë argjendi. /Telegrafi/

The post Këshilla të ekspertëve për pastrimin e unazës së argjendit, arit ose diamantit appeared first on Telegrafi.