Këto janë vendvotimet që do të rinumërohen, 58 prej tyre në Prishtinë, 56 në Prizren

LAJMI I FUNDIT

Ka filluar rinumërimi i votave në Qendrën e Numërimit dhe të Rezultateve të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për 494 vendvotimeve.

VIDEO:

Komunat prej të cilave janë 494 vendvotimet që do të rinumërohen, prinë Prishtina me 58 vendvotime për rinumërim, e dyta është Prizreni me 56 sosh, shkruan Ballkani.info.

Më poshtë lista e plotë:

Deçan – 11 vendvotime për rinumërim
Gjakovë 32 vendvotime për rinumërim
Drenas 8 vendvotime për rinumërim
Prishtinë 58 vendvotime për rinumërim
Gjilan 20 vendvotime për rinumërim
Istog 10 vendvotime për rinumërim
Dragash 2 vendvotime për rinumërim
Klinë 8 vendvotime për rinumërim
Fushë Kosovë 12 vendvotime për rinumërim
Kaçanik 7 vendvotime për rinumërim
Kamenicë 8 vendvotime për rinumërim
Prizren 56 vendvotime për rinumërim
Pejë 35 vendvotime për rinumërim
Mitrovicë e Jugut 19 vendvotime për rinumërim
Lipjan 18 vendvotime për rinumërim
Obiliq 8 vendvotime për rinumërim
Rahovec 21 vendvotime për rinumërim
Podujevë 23 vendvotime për rinumërim
Skenderaj 25 vendvotime për rinumërim
Shtime 5 vendvotime për rinumërim
Suharekë 15 vendvotime për rinumërim
Ferizaj 14 vendvotime për rinumërim
Viti 13 vendvotime për rinumërim
Vushtrri 17 vendvotime për rinumërim
Malishevë 13 vendvotime për rinumërim
Junik 1 vendvotim për rinumërim
Hani Elezit 2 vendvotime për rinumërim
Mitrovicë e Veriut 8 vendvotime për rinumërim
Kllokot 2 vendvotime për rinumërim
Ranillug 2 vendvotime për rinumërim
Partesh 0 vendvotime për rinumërim
Graqanicë 4 vendvotime për rinumërim
Mamushë 0 vendvotime për rinumërim
Shtërpcë 5 vendvotime për rinumërim
Leposaviq 4 vendvotime për rinumërim

Sipas KQZ-së arsyet e rinumërimit kanë të bëjnë me: bartje të gabuar të votave në formularin e subjekteve politike (35 vendvotime); bartje të gabuar të votave në formularin e kandidatëve (6 vendvotime); kandidati apo kandidatët kanë më shumë vota se subjekti politik (370 vendvotime); dhe subjekti ka vota, ndërsa kandidatët jo dhe anasjelltas (83 vendvotime).