KQZ: Refuzohen 9 mijë e 49 zarfe me fletëvotime nga diaspora, aprovohen mbi 22 mijë të tjera

Në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve është duke vazhduar punën Shërbimi Votues, i cili po bën vlerësimin e rreth 43 mijë e 500 pakove të supozuara me fletëvotime, të cilat janë pranuar gjatë periudhës së votimit përmes postës.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi ka thënë para mediave se përmes këtij procesi do të mund të saktësojmë numrin e fletëvotimeve të cilat kanë ardhur nga jashtë vendit.

VIDEO:

“Deri më tani janë hapur 19 mijë e 168 pako të supozuara me fletëvotime që i janë nënshtruar procesit të vlerësimit, që siç e dini brenda një pakoje mund të ketë më shumë se një zarf me fletëvotim. Pas vlerësimit janë aprovuar 22 mijë e 326 zarfe me fletëvotime, ndërsa janë refuzuar 9 mijë e 49 zarfe me fletëvotime”, ka thënë Elezi.

Ai ka shtuar se arsyet e refuzimit të këtyre zarfeve me fletëvotime janë të ndryshme.

“Disa prej këtyre pakove janë dërguar nga persona që nuk janë të regjistruar si votues jashtë Kosovës; disa të tjera për shkak se janë dërguar nga persona që janë refuzuar në periudhën e aplikimit. Po ashtu, në disa raste pakot janë dërguar nga votues të paidentifikuar (votim grupor); apo se në pakon që kanë dërguar kanë bashkangjitur dokumente jo-valide”, u shpreh Elezi. /Telegrafi/

 

The post KQZ: Refuzohen 9 mijë e 49 zarfe me fletëvotime nga diaspora, aprovohen mbi 22 mijë të tjera appeared first on Telegrafi.