Krafton po padit Apple, Google dhe Garen

Krafton ka paditur Apple, Google dhe zhvilluesin e lojërave Free Fire për ngjashmëritë me video-lojën e saj mega-popullore PUBG.

Krafton vendosi të padisë për shkak të dy lojërave që ai pretendon të kopjojë PUBG: Battlegrounds, Free Fire dhe Free Fire Max. Përveç padisë kundër zhvilluesit të saj Garena, Krafton paditi gjithashtu Google dhe Apple për shpërndarjen e këtyre lojërave përmes Google Play dhe App Store. Të dyja video-lojërat janë falas për përdoruesit, por përfshijnë blerje brenda aplikacionit.

VIDEO:

Për më tepër, Krafton akuzoi Google se pret klipe në YouTube me lojëra të lojërave të lartpërmendura, si dhe postime të shumta që përmbajnë një “film kinez që shkel qartë të drejtat e autorit të Battlegrounds”.

Krafton pretendon se zhvilluesi Garena fitoi qindra miliona dollarë nga shitjet përmes aplikacionit dhe se Apple dhe Google gjithashtu bënë fitime të konsiderueshme nga shpërndarja e lojës Free Fire.

Kompanisë iu kërkua të ndalonte shfrytëzimin dhe shpërndarjen e lojës, por nuk u krye.

Krafton gjithashtu akuzon Garen për shitjen e lojës në Singapor në 2017, e cila ishte një kopje e PUBG. Free Fire fitoi 1.1 miliardë dollarë në vitin 2021. /Telegrafi/

The post Krafton po padit Apple, Google dhe Garen appeared first on Telegrafi.