Kuvendi i Kosovës themelon 14 komisione parlamentare, kjo është përbërja e tyre

<!–

–>

Mësohet përbërja e 14 Komisioneve Parlamentare.

Kuvendi i Kosovës ka themeluar 14 komisione parlamentare, prej tyre 4 të përhershme dhe 10 funksionale.

Kuvendi i Republikës së Kosovës, në mbështetje të neneve 65 (1), 77 dhe 78.1 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, të nenit 15.1, nenit 69. 6 dhe të nenit 84 të Rregullores së Kuvendit, në Seancën plenare të mbajtur më 2 prill 2021, me propozim të Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës, mori këtë:

Më poshtë është lista e të gjitha komisionet dhe përbërja e tyre.

Vendimi i plotë:

Legjislatura VIII

Kuvendi i Republikës së Kosovës, në mbështetje të neneve 65 (1), 77 dhe 78.1 të Kushtetutës së Republikës së Kosovës, të nenit 15.1, nenit 69. 6 dhe të nenit 84 të Rregullores së Kuvendit, në Seancën plenare të mbajtur më 2 prill 2021, me propozim të Kryesisë së Kuvendit të Republikës së Kosovës, mori këtë:

V E N D I M

për formimin e 14 (katërmbëdhjetë) komisioneve parlamentare

I. Formohen 4 (katër) komisione të përhershme, sipas emërtimit dhe përbërjes, si në vijim:

1. Komisioni për Buxhet, Punë dhe Transfere, 11 anëtarë:

1. Armend Muja, kryetar, GP – LVV,

2. Mërgim Lushtaku, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,

3. Verica Ćeranić, zëvendëskryetare e dytë, GP-SL,

4. Arta Bajralja, anëtare, GP – LVV,

5. Jeta Statovci, anëtare, GP – LVV,

6. Visar Korenica, anëtar, GP – LVV,

7. Eman Rrahamani, anëtar, GP – LVV,

8. Bedri Hamza, anëtar, GP – PDK,

9. Avdullah Hoti, anëtar, GP – LDK,

10. Pal Lekaj, anëtar, GP – AAK,

11. _________________________, anëtar/e, GP – Multietnik.

2. Komisioni për të Drejtat dhe Interesat e Komuniteteve dhe Kthim, 12 anëtarë:

1. Verica Ćeranić, kryetare, Komuniteti serb,

2. Hydajet Hysenim Kaloshi, zëvendëskryetar i parë, GP – LVV,

3. _________________________, zëvendëskryetar/e i/e dytë, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,

4. Ivan Todosijević, anëtar, komuniteti serb,

5. Miljana Nikolić, anëtare, komuniteti serb,

6. Zoran Mojsilović, anëtar, komuniteti serb,

7. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,

8. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,

9. _________________________, anëtar/e, komunitetet tjera që nuk janë shumicë,

10. Elmi Reçica ose Ariana Musliu-Shoshi, anëtar/e – GP i PDK,

11. Begjet Pacolli, anëtar, GP – LDK,

12. Shemsedin Dreshaj, anëtar, GP – AAK.

3. Komisioni për Legjislacion, Mandate, Imunitete, Rregulloren e Kuvendit dhe mbikëqyrjen e Agjencisë kundër Korrupsionit, 11 anëtarë:

VIDEO:

1. Adnan Rrustemi, kryetar, GP – LVV,

2. Driton Selmanaj, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,

3. Ljubinko Karadžić, zëvendëskryetar i dytë, GP-SL,

4. Artan Abrashi, anëtar, GP – LVV,

5. Alban Hyseni, anëtar, GP – LVV,

6. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,

7. Hydajet Hyseni Kaloshi, anëtar, GP – LVV,

8. Blerta Deliu-Kodra, anëtare, GP – PDK,

9. Hajdar Beqa, anëtar, GP – PDK,

10. Besnik Tahiri, anëtar, GP – AAK,

11. _________________________, anëtar/e, GP – Multietnik.

4. Komisioni për Integrim Evropian, 11 anëtarë:

1. Rrezarta Krasniqi, kryetare, GP – LDK,

2. Arbëreshë Kryeziu Hyseni , zëvendëskryetare e parë, GP – LVV,

3. __________________________, zëvendëskryetar/e i/e dytë, GP- Multietnik,

4. Agon Batusha, anëtar, GP – LVV,

5. Arjeta Fejza, anëtare, GP – LVV,

6. Shqipe Isufi, anëtare, GP – LVV,

7. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,

8. Ardian Kastrati, anëtar, GP – PDK,

9. Blerta Deliu-Kodra, anëtare, GP – PDK,

10. Branislav Nikolić, anëtar, GP- SL,

11. Time Kadrijaj, anëtare, GP – AAK.

II. Formohen 10 (dhjetë) komisione funksionale, sipas emërtimit dhe përbërjes, si në vijim:

5. Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë, 11 anëtarë:

1. Haki Abazi, kryetar, GP – LVV,

2. Xhavit Haliti, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,

3. Branislav Nikolić, zëvendëskryetar i dytë, GP- SL,

4. Avni Dehari, anëtar, GP – LVV,

5. Dimal Basha, anëtar, GP – LVV,

6. Gazmend Gjyshinca, anëtar, GP – LVV,

7. Fitore Pacolli Dalipi, anëtare, GP – LVV,

8. Ariana Musliu-Shoshi, anëtare, GP – PDK,

9. Arben Gashi, anëtar, GP – LDK,

10. Time Kadrijaj, anëtare, GP – AAK,

11. _________________________, anëtar/e, GP- Multietnik.

6. Komisioni për Arsim, Shkencë, Teknologji, Inovacion, Kulturë, Rini dhe Sport, 11 anëtarë:

1. Ardian Gola, kryetar, GP – LVV,

2. Albena Reshitaj, zëvendëskryetare e parë, GP – AAK,

3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP-Multietnik,

4. Fitim Uka, anëtar, GP – LVV,

5. Adriana Matoshi, anëtare, GP – LVV,

6. Arijeta Rexhepi, anëtare, GP – LVV,

7. Jahja Kokaj, anëtar, GP – LVV,

8. Eliza Hoxha, anëtare, GP – PDK,

9. Memli Krasniqi, anëtar, GP – PDK,

10. Vlora Dumoshi, anëtare, GP – LDK,

11. Jasmina Dedić, anëtare, GP – GP- SL.

7. Komisioni për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti, 11 anëtarë:

1. Ferat Shala, kryetar, GP – PDK,

2. Jeta Statovci, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,

3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP- multietnik,

4. Gramos Agusholli, anëtar/e, GP – LVV,

5. Driton Hyseni, anëtar/e, GP – LVV,

6. Mimoza Kusari, anëtar/e, GP – LVV,

7. Armend Muja, anëtar/e, GP – LVV,

8. Uran Ismaili, anëtar, GP – PDK,

9. Valenta Bunjaku- rexhepi, anëtare, GP – LDK,

10. Ljubinko Karadžić, anëtar/e, GP- SL,

11. Pal Lekaj, anëtar, GP – AAK.

8. Komisioni për Bujqësi, Pylltari, Zhvillim Rural, Mjedis, Planifikim Hapësinor dhe

Infrastrukturë, 11 anëtarë:

1. Fitore Pacolli, kryetar/e, GP – LVV,

2. Besia Mustafa, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,

3. Zoran Mojsilović, zëvendëskryetar i dytë, GP- SL,

4. Milazim Salijaj, anëtar/e, GP – LVV,

5. Salih Zyba, anëtar/e, GP – LVV,

6. Ekrem Mustafa, anëtar/e, GP – LVV,

7. Jetmire Vranezi, anëtar/e, GP – LVV,

8. Fadil Nura, anëtar, GP – PDK,

9. Bekim Haxhiu, anëtar, GP – PDK,

10. Albena Reshitaj, anëtare, GP – AAK,

11. _________________________, anëtar/e, GP- multietnik.

9. Komisioni për Shëndetësi, 11 anëtarë:

1. Fatmire Kollçaku, kryetar/e, GP – LVV,

2. Armend Zemaj, zëvendëskryetar i parë, GP – LDK,

3. Miljana Nikolić, zëvendëskryetar e dytë, GP- SL,

4. Labinotë Demi-Murtezi, anëtar/e, GP – LVV,

5. Mirsad Shkreta, anëtar/e, GP – LVV,

6. Burim Karameta, anëtar/e, GP – LVV,

7. Haxhi Avdyli, anëtar/e, GP – LVV,

8. Uran Ismaili, anëtar, GP – PDK,

9. Bekim Haxhiu, anëtar, GP – PDK,

10. Shemsedin Dreshaj, anëtar, GP – AAK,

11. _________________________, anëtar/e, GP- multietnik.

10. Komisioni për Qeverisje Lokale, Zhvillim Rajonal dhe Media, 11 anëtarë:

1. Doresa Kica, kryetar/e, GP – LVV,

2. Mergim Lushtaku, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,

3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP – multietnik,

4. Valon Ramadani, anëtar/e, GP – LVV,

5. Nijazi Isaku, anëtar/e, GP – LVV,

6. Fitim Haziri, anëtar/e, GP – LVV,

7. Besim Muzaqi, anëtar/e, GP – LVV,

8. Floretë Zejnullahu, anëtare, GP – PDK,

9. Agim Veliu, anëtar, GP – LDK,

10. Besnik Tahiri, anëtar, GP – AAK,

11. Igor Simić, anëtar, GP- SL.

11. Komisioni për Çështjet e Sigurisë dhe Mbrojtjes, 11 anëtarë:

1. Bekë Berisha, kryetar, GP – AAK,

2. Enver Dugolli, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,

3. __________________________, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP – multietnik

4. Arbër Rexhaj, anëtar/e, GP – LVV,

5. Fatmir Humolli, anëtar/e, GP – LVV,

6. Shqipe Selimi, anëtar/e, GP – LVV,

7. Mefail Bajçinovci anëtar/e, GP – LVV,

8. Elmi Reçica, anëtar, GP – PDK,

9. Abelard Tahiri, anëta, GP – PDK,

10. Anton Quni, anëtar, GP – LDK,

11. Slavko Simić, anëtar/e, GP- SL.

12. Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore, për Persona të Pagjetur dhe

Peticione, 11 anëtarë:

1. __________________________, kryetar/e, GP – multietnik,

2. ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Tinka Kurti, GP – LVV,

3. Albana Bytyqi, zëvendëskryetare e dytë, GP – AAK,

4. Alban Bajrami, anëtar/e, GP – LVV,

5. Saranda Bogujevci, anëtar/e, GP – LVV,

6. Fjolla Ujkani, anëtar/e, GP – LVV,

7. Vasfije Krasniqi, anëtar/e, GP – LVV,

8. Adelina Grainca, anëtar/e, GP – PDK,

9. Eliza Hoxha, anëtar/e, GP – PDK,

10. Marigona Geci, anëtare, GP – LDK,

11. Miloš Merović, anëtar/e, GP – SL.

13. Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike, 11 anëtarë dhe

1. Hykemte Bajrami, kryetare, GP – LDK,

2. Arta Bajralia, Zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,

3.—————-, zëvendëskryetar /e i/e dytë, GP- multietnik,

4. Enver Haliti, anëtar/e, GP – LVV,

5. Mirlinda Sadiku, anëtar/e, GP – LVV,

6. Eman Rrahmani, anëtar/e, GP – LVV,

7. __________________________, anëtar/e, GP – LVV,

8. Fadil Nura, anëtar, GP – PDK,

9. Hajdar Beqa, anëtar, GP – PDK,

11. Jasmina Dedić, anëtare, GP- SL,

11. Albana Bytyqi, anëtare, GP – AAK.

14. Komisioni për Mbikëqyrjen e Agjencisë së Kosovës për Inteligjencë, 11 anëtarë:

1. Ganimete Musliu, kryetare, GP – PDK,

2. Salih Zyba, zëvendëskryetar/e i/e parë, GP – LVV,

3. Slavko Simić, zëvendëskryetar i dytë, GP – SL,

4. Dimal Basha, anëtar/e, GP – LVV,

5. Gani Krasniqi, anëtar/e, GP – LVV,

6. Luan Aliu, anëtar/e, GP – LVV,

7. Vendenis Lahu, anëtar/e, GP – LVV,

8. Ardian Kastrati, anëtar, GP – PDK,

9. Kujtim Shala, anëtar, GP – LDK,

10. Bekë Berisha, anëtar, GP – AAK,

11. _________________________, anëtar/e, GP – GP – 6+.

IV. Fushëveprimi i komisioneve parlamentare sipas Shtojcës nr. 2 të Rregullores së Kuvendit

harmonizohet në pajtim më këtë vendim.