LDK kritikon Kurtin, Gashi: Deputetët e LVV-së qëllimisht bënë zhurmë derisa fliste Behgjet Pacolli

Arben Gashi

Edhe njëherë partitë e opozitës po kritikojnë kryeministrin e Kosovës, Albin Kurtin që po qëndron për vizita zyrtare derisa qytetarët e Deçanit u ballafaquan me situatën ende të paqartë, ku u helmuan qindra banorë.

VIDEO:

Shefi i Grupit Parlamentar të LDK-së, Arben Gashi pas mbledhjes së kryesisë i pyetur për takimin e dytë të Kurtit të Bruksel me presidentin e Serbisë, Aleksandër Vuçiq tha se tashmë ai po shkel gjithçka të cilën e kishte proklamuar vet sa ishte në opozitë.

“Ajo çka ka kërkuar dhe proklamuar vet sa ishte në opozitë sot po e shkel në mënyrën më të turpshme që nuk ka ndodhur asnjëherë që kryeministri për javë të tëra mos të jetë në Kosovë, që të ndodhin ngjarje të rëndësishme për qytetarët e Kosovës dhe të mos tregojë afërsinë dhe ndjeshmërinë e tij dhe mbi të gjitha të shkoj në bisedime Serbinë pa plotësuar kriteret të cilat vet i ka vendosur dhe pa i raportuar Kuvendit dhe njoftuar Kuvendin në formë zyrtare se çka është biseduar dhe cilat janë pozicionet politike të Kosovës. Ka një sjelle të papërgjegjshme ka një veprim të kryeministrit i cili e shkatërron mirëbesimin politik në Kosovë dhe kjo sjellje e tij do të marrë përgjigje nga qytetarët e Kosovës”, tha Gashi.

Ndërkohë që në seancën e sotme deputeti Behgjet Pacolli fliste në seancën e sotme të Kuvendit të Kosovës, deputetë të tjerë dëgjoheshin gjithashtu, çka edhe e pengoi kreun e AKR-së në fjalimin e tij. Kjo situatë nervozi Pacollin.

E Gashi po thotë se e gjithë zhurma ishte e qëllimshme dhe e bërë nga deputetët e Vetëvendosjes.

Rasti i zoti Pacolli, deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje ishin të instruktuara që të bëjnë zhurmë nuk ishte replikë, nuk ishte kundërshtim i asaj që flitej në Kuvend por ishte zhurmë e qëllimshme, e orkestruar e paarsyeshme dhe e panevojshme”, tha ai.

Gashi theksoi se ajo çka vërehet është një tendencë e vazhdueshme e partive në pushtet që të mos ketë klimë mirëbesimin në Kuvendin e Kosovës.