Mbroni veten nga COVID-19 në Ditën e Falënderimeve duke bërë këtë ndryshim të thjeshtë

Me vaksinat dhe dozat përforcuese të vaksinës anti-COVID të disponueshme në botë, do të jetë një Ditë Falënderimesh shumë më optimiste krahasuar me vitin e kaluar.

Sidoqoftë, edhe nëse i keni marrë dozat e vaksinës, ka ende një shans të vogël që të përfundoni me një infektim.  Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse jeni duke marrë pjesë në një mbledhje më të madhe festash se vitin e kaluar.

Për fat të mirë, ka një mënyrë të thjeshtë për të zbutur disa nga këto rreziqe këtë Ditë Falënderimesh dhe nuk kërkon ndonjë përpjekje shtesë nga ju: Sigurohuni që të keni ajrosje të duhur kudo që jeni ulur për darkë.

VIDEO:

Kur bëhet fjalë për festën tuaj të Falënderimeve, hapja më e vogël e asaj dritareje ose lënia hapur e derës së dhomës mund të bëjë një ndryshim të madh.

“Edhe në një mjedis të ftohtë, është e mundur të hapësh një dritare”, tha së fundmi për ABC News Marc Siegel, drejtor i sëmundjeve infektive në Universitetin George Washington. “Ju mund të humbni një pjesë të nxehtësisë, por të paktën hapni një dritare në secilën anë të dhomës për të lejuar që ajri i dhomës të qarkullojë”.

Dhe nëse jetoni në një klimë më të ngrohtë, mund të mendoni të hani darkën tuaj të Falënderimeve jashtë për të zvogëluar rrezikun e infektimit me COVID-19.

Përveç shtimit të ajrosjes së duhur, mund ta ruani veten edhe më shumë duke mos dalë shpesh në ditët para darkës. /Telegrafi/

The post Mbroni veten nga COVID-19 në Ditën e Falënderimeve duke bërë këtë ndryshim të thjeshtë appeared first on Telegrafi.