Muharrem Nitaj i AAK-së: Zgjedhjet do të mbahen më 17 tetor, fushata do të jetë 5 ditë

<!–

–>

Nitaj: Zgjedhjet do të mbahen më 17 tetor, fushata do të jetë 5 ditë.

VIDEO:

Anëtari i AAK-së, Muharrem Nitaj ka folur për medie pas takimit konsultativ me Presidenten Vjosa Osmani, ku ai shkoi në cilësinë e përfaqësuesit të subjektit të cilit i takon.

Ai ka thënë se është marrë vendimi që zgjedhjet të mbahen më 17 tetor pasi nuk kishte konsensus nga partitë që të shtyhen ato. Ai thotë se vetëm VV ishte pro shtyrjes.

“Nuk pati pajtim midis partive politike. Kështu që që zgjedhjet do të mbahen në ditën që ka qenë e caktuar. Presidentja tha se pa konsensus politik nuk mund të marrë vendim dhe të shtyjë zgjedhjet me vendim të saj. Kurti tha se dëshiron të shtyjë zgjedhjet por nuk do të impononte vendimin e tij”, tha ai.

Ai po ashtu konfirmoi se fushata do të zgjasë vetëm 5 ditë.

“Fushata zgjatë 5 ditë”, shtoi ai.

Ndryshe, Osmani ka thirrur një takim konsultativ me partitë në mënyrë që të diskutohet për shtyrjen e zgjedhjeve, gjithmonë me rekomandimin e IKSHPK’së.