Nga Nju Jorku në Londër për më pak se katër orë – brenda avionit që lëvizë 2,100 km/orë

Është avioni ultra i shpejtë që mund të vendoset për të revolucionarizuar udhëtimin ajror.

United Airlines ka njoftuar se do të blejë 15 aeroplanë supersonikë që mund të arrijnë shpejtësi prej 2,100 km / orë dhe të shkurtojnë kohën që duhet për të fluturuar nga New York në Londër në 3,5 orë.

Linja ajrore ka gjithashtu mundësinë të blejë 35 avionë të tjerë Overture, të cilët ende nuk janë ndërtuar ose çertifikuar, nga prodhuesi Boom në një datë të ardhshme.

VIDEO:

Imazhet promovuese të Boom të kabinës së pasagjerëve të aeroplanit, të cilat mund të fluturojnë aq shpejt sa 1.7 Mach, tregojnë udhëtarët të ulur në vende të vetme gri dhe të bardha në të dy anët e një korridori qendror, transmeton Telegrafi.

Secila zonë e uljes duket të jetë e zbukuruar me dru të lehta, me një tabaka prej druri për të punuar dhe një ekran argëtimi të ndërtuar në pjesën e pasme të karriges përpara.

Avionët, të cilët do të fluturojnë dyfishin e shpejtësisë së avionëve aktualë të pasagjerëve, pritet të lëshohen në vitin 2025, të testohen në vitin 2026 dhe të fillojnë të mbajnë pasagjerë në vitin 2029.

Që nga themelimi i Denom me bazë në Boom në vitin 2014 ajo ka mbledhur 270 milionë dollarë në kapital dhe tani ka 150 të punësuar.

United Airlines tha se avionët “mund të lidhin më shumë se 500 destinacione në gati gjysmën e kohës”.

The post Nga Nju Jorku në Londër për më pak se katër orë – brenda avionit që lëvizë 2,100 km/orë appeared first on Telegrafi.