Pesë mënyra për ta bërë qenin tuaj një student më të mirë!

Ashtu si njerëzit, të gjithë qentë mësojnë ndryshe. Raca dhe personalitete të caktuara kërkojnë më shumë strukturë, ndërsa të tjerët preferojnë më shumë lojë dhe lavdërime.

Por ndërsa është e rëndësishme të kuptoni se çfarë e bën qenin tuaj të shënojë kur bëhet fjalë për stërvitje, ka një numër mënyrash të përgjithshme që ju mund të rrisni aftësinë e tij për të mbajtur mend atë që po i mësoni!

Përdorni shenja verbale dhe vizuale

Edhe kur të kuptoni stilin e të mësuarit të qenit tuaj, është akoma e dobishme të përdorni një larmi sugjerimesh gjatë seancave tuaja të trajnimit. Kur mësoni qenin tuaj të ulet, për shembull, thoni komandën “ulu” dhe zgjidhni një sinjal dore që të korrespondojë me të. Përfundimisht këlyshi juaj do të shoqërojë të dy shenjat me veprimin e uljes dhe do t’i përgjigjet të dyjave.

VIDEO:

Jepni vëmendje të plotë studentit tuaj

Nëse nuk jeni të përqendruar, a mund ta prisni vërtet rezultate? Qentë marrin disponimin tonë, kështu që drejtoni me shembull seancat tuaja duke dhënë maksimumin.

Mbajini të shkurtra seancat e trajnimit

Edhe nëse jeni duke bërë gjithçka që mundeni për ta mbajtur këlyshin tuaj të angazhuar, hapësira e vëmendjes nuk ka të ngjarë të zgjasë më shumë se 15 minuta. Mbajini seancat stërvitore të shkurtra dhe të ëmbla, në mënyrë që të mos e humbni vëmendjen.

Praktikoni korrigjimin e sjelljes

Pasi qeni juaj zotëron mësimet në dhomën e ndenjes, është koha të ndryshoni mjedisin tuaj të trajnimit!

Bëhu një mësues i fortë

Për shkak se qentë marrin energjinë tonë, ata e ndiejnë atë kur nuk kemi besim. Vendosni aftësitë tuaja drejtuese duke praktikuar qëndrueshmëri, pozitivitet dhe këmbëngulje. /Telegrafi/

The post Pesë mënyra për ta bërë qenin tuaj një student më të mirë! appeared first on Telegrafi.