Plani gjenial i Real Madridit për t’i rritur të ardhurat e klubit: Kazino dhe një hapësirë nga teknologjia e fundit

Real Madridi po shikon mënyra për të rritur të ardhurat e tyre për të kompensuar humbjet e shkaktuara si pasojë e pandemisë së coronavirusit.

Rimodelimi i stadiumit Santiago Bernabeu do të ketë një rol kryesor në kthimin e të ardhurave atje ku ishin para krizës COVID-19. Los Blancos kanë konsideruar ndërtimin e një kazinoje brenda stadiumit.

Kjo është sipas raportimeve nga Insider Sport dhe Palco23, të cilët shpjegojnë se hapësira e lojërave ku publiku mund të vendosë baste, mund të gjenerojë një shtesë prej 120 milionë euro për Real Madridin çdo sezon.

VIDEO:

Do të ishte një nga një numër karakteristikash të reja në stadiumin e ridizajnuar, i cili pritet të përfundojë deri në maj të vitit 2022. Madrid shpreson që terreni i tyre i ri me të gjitha lehtësitë e tij të reja do të ndihmojë në rritjen e të ardhurave me 150 milion euro në sezon.

Si do të fitojë Madridi të ardhura nga Bernabeu i ri

Do të ketë shumë më tepër për tifozët brenda stadiumit pasi të ketë mbaruar. Para krizës së coronavirusit, ajo solli më pak se dy milionë euro në vit.

Bernabeu i ri do të shfaqë një qendër eSports me teknologjinë dhe pajisjet më të fundit; një tjetër dyqan Adidas i ngjashëm me atë në Calle Padre Damian, por në rrugën kryesore, La Castellana, hapësira më të mëdha për të akomoduar më shumë vizitorë; një zgjatje e Turneut në Bernabeu me një zonë të re që ofron pamje panoramike të tokës dhe karakteristika të tjera me të cilat Madridi shpreson të rrisë të ardhurat e tyre.

Puna në Santiago Bernabeu filloi sezonin e kaluar dhe pritet të vazhdojë të paktën për një vit e gjysmë tjetër.

Afati i fundit për përfundim është tetori i vitit 2022 me një kosto totale prej 525 milionë euro, për të cilën Real Madridi mori një hua prej 575 milionë euro të cilën ata do të fillojnë të paguajnë nga qershori i vitit 2023, me këste vjetore prej 29.5 milionë euro deri në vitin 2049; kur të paguhet plotësisht, rimodelimi i stadiumit të tyre do t’i kushtojë Madridit gati 800 milionë euro. /Telegrafi/

The post Plani gjenial i Real Madridit për t’i rritur të ardhurat e klubit: Kazino dhe një hapësirë nga teknologjia e fundit appeared first on Telegrafi.