Presioni i VV-së për presidentin nëpërmjet Ligjit për Zgjedhje

Iniciativa e LVV-së

Iniciativa e Lëvizjes Vetëvendosje për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhje pikërisht në ditën kur pritet të votohet për zgjedhjen e presidentit, po shihet si presion ndaj partive të tjera se vendi do të shkojë në zgjedhje të reja nëse Vjosa Osmani nuk zgjidhet presidente.

VIDEO:

Tashmë, në mbledhjen e Kryesisë së Kuvendit po diskutohet për ndryshimin e Ligjit për Zgjedhjet me iniciativën e Lëvizjes Vetëvendosje. Kjo nismë u bë publike menjëherë pas informacionit se seanca e jashtëzakonshme për votimin e presidentit, mund të mbahet në orët e pasdites të së premtes.

Eugen Cakolli nga KDI-ja e sheh këtë iniciativë të gabuar për dy arsye. Sipas tij, së pari po bëhet pa konsultim me opozitën dhe së dyti, është në kundërshtim me Kodin e Praktikës së Mirë në Çështjet Zgjedhore.

Lidhur me këtë çështje një reagim e ka bërë edhe kryeredaktori i Ballkani.info, Besnik Batusha: