Pretendimet e ZPS-së: Viktimat e Salih Mustafës ishin pjesë e Lidhjes Demokratike të Kosovës

Zps

Prokurori Cezary Michalczuk nga ZPS në seancën e parë gjyqësore ndaj Salih Mustafës pretendon se viktimat e Komandant Calit ishin pjesë e Lidhjes Demokratike të Kosovës. Prokurori në seancë ka thënë se viktimat ishin shqiptarë të Kosovës të cilët janë akuzuar si kolaboracionistë me serbët.

VIDEO:

“Viktimat ishin shqiptarë të Kosovës, të ndaluarit janë akuzuar se ishin kolaboracionistë me serbët, realiteti është se viktimat i përkisnin një partie tjetër politike, Lidhjes Demokratike të Kosovës(LDK).  Atyre nuk u është thënë asnjëherë se pse ishin ndaluar apo arrestuar. Viktimat janë detyruar të flenë në dysheme në një ahur kafshësh. Asnjë kujdes mjekësor nuk u është ofruar atyre gjatë rrahjes nga i akuzuari dhe vartësit e tij”, ka thënë Prokurori Michalczuk.

Ai poashtu ka prezantuar edhe disa të dhëna tjera për kompleksin që është përdorur nga Salih Mustafa dhe sipas tij provat e Prokurorisë do të tregojnë se krimet e pretenduara janë kryer nga i akuzuari.

“Ish-pjesëtarë të Brigadës 153 të UÇK-së do të dëshmojnë se ky kompleks ishte përdorur nga njësiti BIA i cili komandohej nga i akuzuari. Provat e ZPS-së do të tregojnë se krimet e pretenduara nga ne janë kryer nga i akuzuari. Provat e Prokurorisë nuk do të lënë asnjë pikë dyshimi se këto krime kanë ndodhur dhe i akuzuari ka qenë përgjegjës për to. Ndërtesa e rrethuar është ndërtesa ku kanë ndodhur krimet të cilat ngrihen si pjesë e aktakuzës. Këtu përshkruhen tri ndërtesa në Zllash, ku në prill 1999 janë mbajtur në mënyrë të paligjshme dhe janë keqtrajtuar disa të burgosur shqiptarë të Kosovës”, ka thënë Prokurori i ZPS-së.