Profesori Ramabaja tregon se kush është autori i UÇK-së

<!–

–>

VIDEO:

Tema e UÇK-së është diskutuar sot.

Profesori Sadri Ramabaja thotë se Nikë Gjeloshi është ai që propozoi emrin:
‘Ushtria Çlirimtare e Kosovës”. Sipas Ramabajës, Gjeloshi këtë ide ia kishte dhënë Ali Ahmetiti, i e propozoi në Kryesinë e LPK’së ku edhe u miratua.

“Është fatkeqësi që ka mospajtime rreth atij që në një mënyrë ose një tjetër ka vendosur për emrin. Në fakt s’ka vendos një individ, ka vendosur kryesia e LPK’së. Kjo është meritë e LPK’së. Por çështja është se kush ua ka propozuar emrin”, thotë Ramabaja në Pressing.

“Duhet të jemi të sinqertë deri në ekstrem sepse është meritë historike e veçantë edhe ana e sinqeritetit”, shton ai.

“Është Nikë Gjeloshi ai që ka propozuar dy anëtarëve të njësitit special të ushtrisë që janë marrë me çështjen e organizimit të ushtrisë, Ali Ahmetit, prandaj dhe Ali Ahmeti e ka përcjell në Kryesi dhe është miratuar emri: Ushtria Çlirimtare e Kosovës”, theksoi Ramabaja.

“Nikë Gjeloshi është autori i emrit, propozuesi ne fakt. Autor është kryesia e LPK’së”, përfundoi ai.