Reagon edhe Presidenca: Kosova nuk mund të garantojë lirimin me kusht për të akuzuarit në Hagë

Presidenca e Kosovës është deklaruar sot rreth kërkesës së Organizatave të Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, të cilët një ditë më parë kanë kërkuar që institucionet e Kosovës të ofrojnë garanci për lirimin me kusht të ish-krerëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), të cilët janë duke u gjykuar dhe po mbahen në paraburgim në Hagë.

Bekim Kupina, këshilltari për media i presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani në një deklaratë për Telegrafin tha se çështja e garancës është përmendur në mendimin e ndarë të njërit prej gjyqtarëve (Kai Ambos), por nuk është pranuar si opsion nga Paneli i Apelit të Dhomave të Specializuara.

VIDEO:

Qeveria e Kosovës nuk garanton lirimin me kusht për të akuzuarit në Hagë, thonë se është e ndaluar me ligj Qeveria e Kosovës nuk garanton lirimin me kusht për të akuzuarit në Hagë, thonë se është e ndaluar me ligj

“Çështja e garancës është përmendur në mendimin e ndarë të njërit prej gjyqtarëve (Kai Ambos), por nuk është pranuar si opsion nga Paneli i Apelit të Dhomave të Specializuara. Për më tepër, në mendimin e ndarë, gjyqtari Kai Ambos qartë i referohet shtetit të tretë. Republika e Kosovës, me asnjë interpretim, nuk mund të konsiderohet shtet i tretë, sepse gjykata funksionon nën juridiksionin e Republikës së Kosovës. E njëjta është themeluar nga vetë Kuvendi i Kosovës si dhe vepron në përputhje me ligjet dhe Kushtetutën e Kosovës”, tha Kupina. /Telegrafi/

The post Reagon edhe Presidenca: Kosova nuk mund të garantojë lirimin me kusht për të akuzuarit në Hagë appeared first on Telegrafi.