Rrahman Jashari del kundër testimit të mësimdhënësve

<!–

–>

VIDEO:

Rrahman Jashari: Testimi i mësimdhënësve të Kosovës është ide e keqe, nevojitet shtimi i inspektorëve nëpër klasa.

Kryetari i Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës dhe Kulturës, Rrahman Jashari, ka thënë se ideja e testimit të mësimdhënësve të Kosovës, është një ide e keqe, pasi sipas tij mësimdhënësit janë testuar nga profesorët tek të cilët kanë fituar njohuri, ndërsa në vend të testimit, Jashari ka kërkuar shtimin e inspektorëve nëpër klasa.

“Kjo temë ishte hapur që në kohën kur ministër ishte Arsim Bajrami, ndërsa ne kishim dëshmuar se testimi me shkrim ishte ide e keqe, pasi që mësimdhënësit gjatë studimeve ishin testuar nga profesorët tek të cilët kanë fituar njohur të mjaftueshme. Në vend të kësaj, kemi kërkuar që të shtohen inspektorët nëpër klasa, pasi që mësimdhënësit janë përgatitur nga UP-ja, por atyre u duhet një monitorim më i mirë”, ka thënë Jashari, njofton Klan Kosova.

Ndërsa sa i përket deklaratës së Ministres së Arsimit, Arbërie Nagavaci, Jashari ka thënë se nuk e kanë konsideruar si kërcënim, por si të pa bazë, pasi që sipas tij, SBASHK-u nuk i ka fajet për gjendjen aktuale në arsim.

“Nuk e kemi konsideruar si kërcënim, por e kemi konsideruar si deklaratë të pa bazë, pasi që SBASHK-u nuk i ka fajet për gjendjen aktuale në arsim, por institucionet që kanë bërë eksperimente me arsimin tonë, pasi që tekstet tona që i kemi nuk korrespondojnë me kurrikulën, shumë shkolla nuk kanë teknologji bashkëkohore, pra mungojnë shumë gjëra”, ka thënë Jashari në InfoMagazine.