Rritet shkalla e infektimit me koronavirus në Gjermani

Robert Koch

Shkalla e infeksionit me koronavirus në Gjermani – në 100,000 banorë – është në rritje të vazhdueshme për më shumë se dy javë.

Sipas Institutit Robert Koch për kontrollin dhe parandalimin e sëmundjeve, shkalla e infeksionit të mërkurën ishte 11.4, ndërsa një ditë më herët 10.9.

VIDEO:

Niveli i fundit më i ulët ishte më 6 korrik: 4.9.

Autoritetet shëndetësore në Gjermani raportuan të mërkurën për 2,203 raste të reja me koronavirus.

Një javë më parë, shifra ditore ishte 1,548.

Shkalla e infeksionit ka qenë bazë për shumë masa kufizuese. Por, tani e tutje, autoritetet gjermane kanë paralajmëruar se do të merren parasysh edhe vlera të tjera, të tilla si pranimet në spital.

Sipas të dhënave të mërkurën, 19 viktima nga koronavirusi u regjistruan në Gjermani brenda 24 orëve të fundit.

Një javë më herët, kjo shifër ishte 28.

Që nga fillimi i pandemisë, Instituti Robert Koch ka regjistruar 3,748,613 raste me koronavirus.

Prej tyre, 91,416 vetë kanë vdekur dhe 3,642,000 janë shëruar.