Serbia e para në Evropë për nga numri i armëve personale

Raporti

Serbia dhe Mali i Zi kanë armët më të raportuara për kokë banori, duke e zënë vendin e pestë dhe gjashtë në listën me 391.1 copë armë personale për 100 banorë në Evropë.

VIDEO:

Kështu thuhet në raportin e organizatës së pavarur “Word Popullation Review” .

Sipas këtij raporti, SHBA-ja është e para në botë sa i përket numrit të armëve personale me 10.5 armë për 100 banorë është thënë në raportin e organizatës së pavarur “Word Popullation Review” .

Raporti thotë se në duart e amerikanëve janë rreth 394 milionë armë të legalizuara, që do të thotë se ka më shumë armëve njerëz, sipas që sipas të dhënave të WPR, aktualisht në SHBA jetojnë 333 milionë banorë.

Bosnje dhe Hercegovina janë në vendin e 13 me 31.2 armë personale të raportuara në 100 banorë, raporton Al Jazera.

Sipas këtij raporti kur analizohen numri I armëve në posedim, shihet se banorët e Serbisë kanë në posedim 2,719 armë, malazezët 245 mijë dhe BIH ka 1, 185.000.

Këto armë janë të dhëna të cilat raportohen rregullisht në institucione thuhet në këtë raport.