Serbia furnizohet e para në Ballkanin Perëndimor me vaksinat e AstraZeneka

150,000 doza

150,000 dozat e vaksinave të AstraZeneka kanë arritur sot në Beograd, duke e bërë Serbinë vendin e parë në Ballkanin Perëndimor që ka mundësinë të vaksinojë banorët e saj me këtë vaksinë njoftoi Reuters.

VIDEO:

Vaksinat, të cilat mbërritën në një aeroplan të Turkish Airlines nga Stambolli, u bënë në Indi, tha Presidenti serb Aleksandar Vuçiç, i cili erdhi në aeroport për të pritur dorëzimin.

Vuçiç tha se “është shumë e saktë që AstraZeneca dhe Universiteti i Oksfordit hoqën dorë nga fitimet”, duke shtuar se dorëzimi i dytë me 150,000 doza do të mbërrijë për 12 javë.

“Kjo vaksinë u zhvillua nga të rinj nga Universiteti i Oksfordit dhe njerëz nga Serbia gjithashtu punojnë atje,” citoi Reuters.