Si të hiqni plastelinën nga tepihu

Kur ka fëmijë të vegjël që vrapojnë nëpër shtëpi, është e pashmangshme që ndonjëherë do të hasni disa rrëmuja që mund të jenë një sfidë për t’u zgjidhur.

Për fat të mirë, ekziston një zgjidhje për pothuajse çdo problem, kështu që këtu, ne do t’ju tregojmë se si të hiqni plastelinën nga tepihu.

VIDEO:

Sigurisht, ju mund ta keni shtruar gazetën në tavolinë për të mbajtur atë larg nga tavolina, por çfarë ndodh me dyshemenë? Nuk ka asgjë më pikëlluese sesa të hasni një njollë të palëvizshme në tapetin tuaj të çmuara ose të sapo hedhur, veçanërisht nëse keni shpenzuar shumë.

Fatkeqësisht, me fëmijët, askush nuk e di kurrë kur një aksident është afër, veçanërisht kur bëhet fjalë për mënyra të ndryshme që na pëlqen t’i argëtojmë ata.

Metoda

Është e rëndësishme të mos vendosni ujë të nxehtë në një skenë ‘krimi’ me plastelinë, pasi kjo mund të shkaktojë që boja të përhapet dhe t’i përkeqësojë gjërat.

  1. Butësisht  fshij rrëmujën për të hequr sa më shumë plastelinë të jetë e mundur.

  2. Lëreni të thahet plotësisht, pastaj përdorni një thikë për të liruar të gjitha pjesët e forta të tij.

  3. Fshijeni me fshesë dhe përsërisni gërvishtjet e thikave nëse është e nevojshme.

  4. Lani çdo njollë të mbetur me ujë të ftohtë dhe pak sapun. /Telegrafi/

The post Si të hiqni plastelinën nga tepihu appeared first on Telegrafi.