Sigurohuni që ta merrni: Kjo bimë sjell lumturi financiare dhe para në shtëpi

Në kërkim të bimëve të vogla, të gjelbra, të mrekullueshme, është e vështirë të veçosh vetëm një që do ta duash

Pilea peperomioides është një bimë me gjelbërim të përhershëm, e quajtur edhe dollari kinez, pasi besohet se sjell lumturi financiare.

Ajo vjen nga Kina e Jugut dhe kjo bimë shtëpie ka gjethe të bukura të rrumbullakëta me ngjyrë të gjelbër të çelët, pak specifike – prandaj edhe emri i saj.

VIDEO:

Edhe historia sesi misionari norvegjez Agnar Espegrin solli fidanët e kësaj bime nga Kina në Norvegji dhe kështu e ndihmoi atë të fillojë të rritet në të gjithë Evropën është gjithashtu interesante. Bima ose medaljoni misionar është emëruar gjithashtu pas kësaj.

Si të kujdeseni për Pilea peperomioides?

Dollari kinez është një lloj “gjysmë i shijshëm” dhe po rritet shumë ngadalë. Është shumë rezistues dhe mund të rritet deri në 30 centimetra.

Ujitja e shpeshtë nuk është e nevojshme, pasi ajo mund të thahet, andaj sigurohuni që dheu të jetë i tharë plotësisht para se të ujisni. Mbajeni në anën jugore, perëndimore ose lindore për të pasur dritë dhe diell të mjaftueshëm.

Nëse doni t’i jepni këtë bimë një personi të dashur (për fat në financa), atëherë thjesht ndani pak nga bima mëmë, transplantoni ato në një tenxhere të veçantë dhe ujitini mirë.

The post Sigurohuni që ta merrni: Kjo bimë sjell lumturi financiare dhe para në shtëpi appeared first on Telegrafi.