Të gjithë duke pritur por ja ku dhe kur do të shfaqet eklipsi i “Unazës së zjarrit”

“Unaza e zjarrit”

Eklipsi i parë diellor i këtij viti do të jetë i dukshëm në Hemisferën Veriore të enjten (10 qershor) në mëngjes.

VIDEO:

Eklipset diellore ndodhin kur hëna lëviz drejtpërdrejt midis diellit dhe Tokës, duke hedhur një hije në planetin tonë dhe duke bllokuar të paktën pak nga drita e diellit.

Eklipsi “unaza e zjarrit” do të shihet më mirë nga banorët e pjesëve të Kanadasë, Grenlandës dhe Rusisë veriore, sipas NASA.

“Nuk do të duket si dielli i rregullt”, tha për Space.com Jackie Faherty, një astrofizikane në Muzeun Amerikan të Historisë Natyrore në New York City.

Eklipsi i pjesshëm i së enjtes do të duket si “Ylli i Vdekjes” është para diellit ndërsa po lind “, tha ajo, duke iu referuar armës hapësinore me madhësi hëne nga” Star Wars “.