Tragjedia e teleferikut në Itali, i vetmi i mbijetuar 6-vjeçari irazelit “rrëmbehet”

vazhdon ngjarja

Autoritetet në Itali kanë nisur hetimet pasi një fëmijë, i vetmi i mbijetuar i aksidentit tragjik me teleferik në maj, u dërgua në Izrael nga gjyshi i tij. Prindërit e Eitan Biran, vëllai i vogël dhe dy gjyshërit e tij ishin midis 14 personave të vrarë në aksident.

VIDEO:

6-vjeçari kishte qëndruar me hallën në Itali që kur doli nga spitali. Megjithatë, të afërmit e Eitanit në Izrael  kanë kërkuar vazhdimisht kujdestarinë. Familja e Eitan jetonte në Itali prej disa vitesh dhe hallës së tij, motra e të atit, Aya Biran-Nirko iu dha kujdestaria në qershor.

Ndërkohë, të shtunën, Eitan u mor nga gjyshi i tij nga nëna, Shmulik Peleg, i cili u transferua në Itali pas rrëzimit dhe kishte të drejta vizite. Ai më pas e çoi Eitanin jashtë vendit me një avion privat, duke përdorur pasaportën izraelite të fëmijës. Diplomatët izraelitë kanë konfirmuar që atëherë ardhjen e tij në vend.

Halla e nënës së Eitan, Gali Peleg u paraqit për birësim në gusht, duke pretenduar se djali po mbahej peng në Itali.

“Ne nuk e rrëmbyem Eitanin … e sollëm atë në shtëpi,” tha ajo për Radio Izraelin 103FM të Dielën, dhe pretendoi se prindërit e Eitan kishin dashur të ktheheshin në Izrael para rrëzimit.

Halla nga babai i fëmijës, megjithatë, e përshkroi lajmin si “një tragjedi tjetër për Eitanin”, sipas gazetës italiane Corriere della Sera.

Autoritetet italiane ende vijojnë hetimet për tragjedinë, por prokurorët besojnë se frenat e urgjencës ishin çaktivizuar qëllimisht. Trembëdhjetë persona vdiqën në vendngjarje, përfshirë një fëmijë dy vjeç, ndërsa një fëmijë tjetër vdiq më vonë në spital