Tri mënyra të thjeshta si mund të flini më shpejt sonte

A keni qenë duke luftuar me modelet tuaja të gjumit kohët e fundit? Fjetja e mjaftueshme çdo natë është shumë e rëndësishme për shëndetin tuaj, cilësinë e jetës dhe mirëqenien e përgjithshme, por shumë individë luftojnë me rënien në gjumë mjaft shpejt, duke qëndruar në gjumë dhe duke bërë gjumë me cilësi të lartë.

Nëse keni nevojë për gjumë më të mirë për të përmirësuar qëndrueshmërinë tuaj në punë, për të rritur perspektivën tuaj për jetën dhe për të rritur nivelet e energjisë tuaj, por thjesht ju duhet shumë kohë për të fjetur gjatë natës, ka disa truqe që mund të përdorni për të fjetur më shpejt.

Shikoni këto tri mënyra të thjeshta që mund t’iu të flini më shpejt sonte:

VIDEO:

Provoni të merrni pak melatonin para gjumit

Për probleme të përsëritura të gjumit, ju mund të dëshironi të pyesni mjekun tuaj nëse keni një çekuilibër hormonal. Nëse trupi juaj nuk po prodhon mjaftueshëm melatonin, për shembull, ju mund të mos merrni sinjalin fizik se është koha për të fjetur.

Nëse është kështu, pyesni mjekun tuaj për marrjen e tabletave melatonin  para gjumit. Kjo zgjidhje e thjeshtë, pa recetë, mund të ndihmojë në zgjidhjen e shqetësimit tuaj të herëpashershëm dhe t’ju fusë në një orar më të mirë gjumi. Sigurohuni që të merrni pilulën tuaj të paktën një gjysmë ore para gjumit të planifikuar për t’i dhënë asaj kohë të mjaftueshme për të vepruar!

Krijoni një ritual qetësues që ju kujton se është koha e gjumit

Nëse jeni mësuar të mbyllni kompjuterin e punës, të fikni dritat dhe të përpiqeni menjëherë të flini, një qasje më graduale mund të ndryshojë sa shpejt jeni në gjendje të bini në gjumë. Truri juaj mund ta ketë të vështirë të bëjë një kalim të papritur nga aktiviteti në pasivitet, kështu që mund të jetë e dobishme të krijoni një ritual qetësues që ju kujton se është ora e gjumit çdo natë. Ky ritual është mundësia e përsosur për të përfshirë aktivitete të vogla që ju doni!

Ulni temperaturën e dhomës tuaj të gjumit në orar

A zgjoheni vazhdimisht të djersitur gjatë natës? Nëse po, është e mundur që temperatura në dhomën tuaj të gjumit të jetë fajtore për problemet tuaja të gjumit. Studimet kanë treguar se në përgjithësi, temperaturat më të ftohta të dhomave janë të favorshme për një gjumë më të mirë dhe mund të ndihmojnë në sigurimin e një gjumi më të thellë, më të qetë sesa dhomat e ngrohta. Nëse keni tendencë të ftoheni lehtë, thjesht vishuni pak më shumë! /Telegrafi/

The post Tri mënyra të thjeshta si mund të flini më shpejt sonte appeared first on Telegrafi.