Ushtarët amerikanë që nuk do të vaksinohen mund të pushohen nga puna

Oficerët ushtarakë amerikanë që refuzojnë të vaksinohen kundër coronavirusit mund të pezullohen nga detyrat e tyre dhe potencialisht të pushohen nga puna, njoftoi ushtria amerikane. Pasi Administrata e Ushqimit dhe Barnave miratoi plotësisht vaksinën Pfizer/BioNTech, Sekretari i Mbrojtjes, Lloyd Austin urdhëroi që të gjithë anëtarët aktivë të ushtrisë të vaksinohen.

Ushtria tha se filloi zbatimin e urdhrit në fund të gushtit, duke shtuar se ushtarët mund të kërkojnë të përjashtohen bazuar në arsye të vlefshme mjekësore, fetare dhe administrative.

VIDEO:

Sidoqoftë, rreshterët, rreshterët e stafit të lartë, rreshterët e parë dhe oficerët në pozicionet komanduese që refuzojnë të vaksinohen dhe nuk presin përjashtim do të përballen me pezullim ose shkarkim nëse refuzojnë urdhrin, tha ushtria në një deklaratë, raporton reuters.

“Ushtarët që refuzojnë një vaksinë së pari do të këshillohen me komandën e tyre, por mosbindja e përsëritur mund të rezultojë në një gjobë ose sanksion disiplinor që përfshin pezullimin ose pushimin nga puna”, tha ajo.

“Kjo është fjalë për fjalë një çështje jete dhe vdekjeje për ushtarët tanë, familjet e tyre dhe komunitetet në të cilat jetojmë”, tha gjeneral Raymond Scott Dingle, duke përmendur shqetësimet në lidhje me përhapjen e një varianti delta shumë ngjitës të virusit.

Që nga java e kaluar, Departamenti Amerikan i Mbrojtjes ka raportuar më shumë se 353 mijë raste të infeksionit në mesin e stafit të tij dhe më shumë se 450 vdekje. Ushtria tani pret që njësitë e saj aktive të vaksinohen plotësisht deri më 15 dhjetor, dhe njësitë rezervë dhe Garda Kombëtare deri më 30 qershor të vitit të ardhshëm. /Telegrafi/

The post Ushtarët amerikanë që nuk do të vaksinohen mund të pushohen nga puna appeared first on Telegrafi.