Vaksina COVID-19: Shumë njerëz raportojnë për një tjetër efekt anësor

Miliona kanë marrë tashmë dozën e tyre të Pfizer, Moderna ose Johnson & Johnson.

Reaksione të tilla si irritimi në vendin e injeksionit, lodhja e përgjithshme, ethet dhe dridhjet janë efekte anësore të zakonshme dhe zakonisht ndodhin brenda një ose dy ditëve të injektimit, njofton Insajderi.

VIDEO:

Por disa njerëz janë duke zhvilluar një skuqje të lëkurës ndonjëherë edhe tetë deri në 10 ditë pas injeksionit.

Vetë skuqja nuk është e rrezikshme dhe mjekohet me antihestaminë, hidrokortizon ose një krem difenhidraminë. Dhimbja në vendin e injeksionit mund të trajtohet edhe me një pako akulli. Simptomat zakonisht zgjidhen vetë brenda 48 deri në 72 orë.

Vaksina më e re, AstraZeneca, pritet të ketë ndikime anësore të ngjashme, e cila është në pritje të miratimit nga FDA. /Insajderi.com