Varhely: BE-ja ka një plan investimi prej 30 miliardë eurosh në Ballkanin Perëndimor

Komisioneri Evropian

Komisioneri Evropian për Zgjerim dhe Fqinjësi të mirë, Oliver Varhely, ka folur për Samitin i cili është mbajtur sot në Tiranë mes liderëve të Ballkanit Perëndimor.

VIDEO:

Në fjalën e tij, ai tha se Bashkimi Evropian ka një plan për investime prej 30 mld euro në rajon, që do të financohet nga BE.

Varhely ka thënë se ka parë angazhim të madh të këtyre udhëheqësve.

“Ne e shikojmë një angazhim të madh të këtyre udhëheqësve, e pamë edhe pas angazhimit për krijimin e tregut rajonal. Nuk kemi arritur atje ku dëshirojmë por duhet të arrijmë atje deri në korrik kur të kemi samitin tjetër. Shohim edhe rezultatet e para me lansimin e marrëveshjes pa tarifa roaming në Ballkanin Perëndimor”, ka thënë ai.

Ai ka thënë se do të ketë edhe lehtësira tjera si lëvizja e qytetarëve me karta identiteti.

“Ne jemi të gatshëm ta konfirmojmë angazhimin tonë. Nuk ka kuptim ndërtimi i autostradave nëse automjetet e transportit do të ndalen në kufi. Ky plan ekonomik do të japë rezultatet e veta dhe rajoni do të punojë për këtë treg rajonal. Ne në BE kemi një marrëveshje për financimin e këtij plani. Kemi marrëveshje për IPA3. Ne jemi më së të gatshëm të fillojmë me këtë plan. Ne po hyjmë në një muaj kritik për Ballkanin Perëndimor”, ka thënë ai.